خراسان رضوی در تب و تاب «طلای سرخ»| تغییرات اقلیمی ۵۰ درصد تولید زعفران را هدف گرفت

  • کد خبر: ۳۷۴۰۳۰
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲
خراسان رضوی در تب و تاب «طلای سرخ»| تغییرات اقلیمی ۵۰ درصد تولید زعفران را هدف گرفت
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: تغییرات اقلیمی امسال تولید زعفران استان را بین ۴۰ تا ۵۰ درصد تحت‌تأثیر قرار داده است. علی‌اصغر امانیان با اشاره به سطح زیر کشت ۹۵ هزارهکتاری استان، از برنامه‌های بلندمدت برای توسعه صنایع فراوری، ثبت برند ملی و جلوگیری از قاچاق این محصول استراتژیک خبر داد.
مریم  احمدی
خبرنگار مریم احمدی

علی‌اصغر امانیان روز پنجشنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز در تشریح وضعیت تولید محصول استراتژیک زعفران در این استان، از تأثیرات منفی گسترده ناشی از نوسانات اقلیمی گفت و بیان کرد: برآورد اولیه حاکی از آن است که تغییرات اقلیمی امسال بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از تولید زعفران استان خراسان رضوی را تحت‌تأثیر قرار داده است.

 وی با اشاره به وسعت اراضی استان، سطح زیرکشت زعفران را در حال حاضر ۹۵ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: ۱۰ تا ۱۵ روز به پایان برداشت زعفران در مناطق جنوبی استان باقی مانده است و برآورد دقیق میزان تولید پس از اتمام کامل عملیات برداشت اعلام خواهد شد.

معاون جهاد کشاورزی استان در ادامه به برنامه‌های عملی برای ارتقای جایگاه زعفران در بازار‌های جهانی و پایان‌دادن به رویه نامطلوب صادرات فله‌ای اشاره کرد.

امانیان اظهار کرد: برای توسعه صنایع فراوری و بسته‌بندی در استان، نیاز به یک برنامه زمانی بلندمدت است که مستلزم مشارکت همه ذی‌نفعان، از جمله صادرکنندگان و حمایت کامل دولت در تمامی بخش‌هاست. وی تأکید کرد که رفع محدودیت‌ها و تحریم‌های تجاری ازجمله‌اقدامات ضروری در این مسیر است.

وی همچنین پیگیری جدی ثبت برند ملی زعفران ایران از طریق شورای ملی زعفران و ثبت مالکیت‌های معنوی را در دستور کار دانست.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: علاوه بر این، مقابله با قاچاق زعفران به کشور‌های رقیب و تلاش برای بازاریابی جدید توسط صادرکنندگان بر اساس سلیقه‌های مصرف‌کنندگان در مقاصد صادراتی تازه، از دیگراولویت‌های این معاونت در حمایت از «طلای سرخ» خراسان رضوی خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.